20130112

Jadual kuliah PISMP Semester 5/2013


Bismillah, assalammualaikum,
Jadual kuliah ; bolehlah sahabat-sahabat refer untuk memudahkan urusan.May Allah SWT bless us, in shaa Allah. Semester ni mula praktikum sebab tu jadual agak penuh setiap hari. 
Moga Allah mempermudahkan jalan ilmu ini, wadah untuk mendidik masyarakat dan diri sendiri.

#Wahai orang-orang yang beriman! Apabila diminta kepada kamu memberi lapang dari tempat duduk kamu (untuk orang lain) maka lapangkanlah seboleh-bolehnya supaya Allah melapangkan (segala halnya) untuk kamu dan apabila diminta kamu bangun maka bangunlah, supaya Allah meninggikan darjat orang-orang yang beriman di antara kamu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan agama (dari kalangan kamu) beberapa darjat dan (ingatlah), Allah Maha Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang kamu lakukan. (58 : 11)
Bittaufiq wan Najah untuk fatrah ini. (senyum dan baca doa belajar). Seperti tips Ust. Md. Nor (Pensyarah JAPIM) biasakan murid-murid nanti menghafal dan membaca surah Taha, ayat 1-5 di samping doa belajar yang rutin, untuk tips hati lembut dan dengar kata dan menjadi anak-anak murid yang soleh dan solehah. Mudah-mudahan.No comments: