20110531

Raut Di Wajahmu~

Bismillahirrahmanirrahim~ 
~In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful~
Assalamualaikum sahabat semua~  semoga sihat2 je ek~ sebelum terlupe "Selamat Bercuti"... :D moge time cuti nie buat kerja2 yg berfaedah like tolong kemas rumah, siram pokok bunge, memasak, berFB, study tuk persediaan sem depan dan yang paling penting meningkat IMAN, InsyaALLAH~

Sebenarnye xd ap pon ~ cme nak Post something sbb sy tergolong dalam Crew bulan Mei ~ so kne lah post something~ ingat nak post malam tdi tepat jam 23 : 60 .. tp tak sempat sebab ada masalah teknikal~  Ok~ da tak tau nak tulis ap~ terima lah seadanya ea~ ni ada sekeping gamba muke2 pai 2 mase dapat hadiah~


 ok ini ada nukilan sikit yang da lame da~ copy from my FB~ =)
Erti sebuah sahabat…:D

SaHaBat....
Sahabat Bukan seperti SKATEBOARD....
Sebelum digunakan.... Sentiase DiGILAP....
Bile Digunakan...........Sentiase DIPIJAK-PIJAK...

SAHABAT Bukan seperti BOLA SEPAK....
Sebelum DAPAT....... Sentiase DIKEJAR-KEJAR....
Bile Dah Dapat.......... Sentiase DISEPAK-SEPAK..

SAHABAT Bukan seperti BULU TANGKIS......
Sebelum Digunakan.... Sentiase DIPEGANG....
Bila Digunakan.......... Sentiase DIPUKUL-PUKUL.....

SAHABAT SEPERTI BOLA RAGBI...
SEBELUM DAPAT ....... SENTIASA DIREBUT....
BILA DA DAPAT ......... SENTIASA DILINDUNGI....

Duhai SAHABAT.... Hadirmu bagaikan JAri ...
Lukanya Sembuh Sendiri....
Hilangmu Tiada GANTI....

HARGAILAH NILAI SEBUAH PERSAHABATAN.....
HaNs_uP.....

*sorry ea gamba tak lawa sbb x pandai edit gamba pon~ harapnye dapat terima ... C=
*sorry ea nukilan cam bese je~ =) 
Semoga Ukhwah Yang Terbina, Terjalin, Terikat, dan Termateri akan diredhai ILAHI.. InsyaALLAH~
Ini sahaja yang dapat saya ukirkan di blog kelas kita~ kalau ada cacatnya mintalah ditegur~  
sekian~
Wassalam~ (^3^)

10 comments:

asiah said...
This comment has been removed by the author.
asiah said...

salam~..

thumb up from me~..
like2~...

"Matahari, berbanding membakar dengan kepanasan,
matahri memilih memberi petunjuk dengan cahayanya,
sungguh manusia perlu memahami manusia, dan menyentuh jiwa-jiwa ,
bukan menhilangkan pengharapan pd RABBnya,
Matahrai menjdai petunjuk buat pengembara,
Manusia memerlukan contoh menuju Tuhannya,
Siapakah yang benar-benar memahami,
apakah tanggungjawabnya sebagai hamba?"
(Hilal Asyraf)...

sekadar muhasabah yang sudah berkali-kali...bersamalah kita menjadi MATAHARI buat manusia~...

salam Mahabbah Fillah~^_^

dyana shaifulhaq said...

salam thniah kepada writer a.k.a wakil crew may 2011. n thniah sbb ni post pertame dari muslimin~
kerana, berjaya menjalankan tugas.
alhamdulillah.

bagusla tang gmba tu, sbb gmba aku tk nmpk~

moga ukhuwwah ini terus mekar,
biar kadangkala ada luka,
kadangkala menanggung pahit,
inilah sebenarnya yang mewarnai rangkaian jalinan ini~

moga bersama kita terus bersatu dengan iman dan taqwa hanyalah padaNya.
selamat bercuti sahabat semua.

eh, sape nak proforma-boleh mintak, tp, bank in dulu kat no. ...............ni~ hehe.

Anonymous said...

crew May 2011
to asiah :
thanks ea. =)
ukhwah fillah juge.. =)

to dyana :
thanks ea.. =)
hehe.. tp nie bukn post pertme muslimn taw, sbb nye sblum ad gak hamba Allah(muslimn) post bulan2 sblum nie.. mgkin terlpas pandang.. =)

* ad nukilan gak ea... Nice2...:D
asiah ndyana...

ashikin91 said...

best2...

bgs la..slalu bukk blog ni..tp still dgn post lame..kli ni sje bkk.. eh ad y update!..heheh

Anonymous said...

crew May 2011
maaf lh ea ashikin crew kami tidak dapat meng "up date" mengikut waktu yg dtetapkn.. sbb masing2 pk pasal folder exam n CUTI.. hehe..
maaf ea.. :)

dyana shaifulhaq said...

oh. tahu. baru teringat pasal mengajar utk subjek peda kan~

ashikin91 said...

x de pape lah....

terlebey faham da..kitew kan 1 kelas..ade mase same2..bz pon same2.hehe...

emm cume kali ni time2 cuti suke gak bkk blog2 ni... tu exited tu bile org update hehe...

Anonymous said...

crew May 2011
PKU SEM 1 : nope~ ad yg laen.. ;)
PKU SEM 2 : sme lah.. time cuti sokmo buke blog class tp tngok same je... tol x.. :D

Anonymous said...

good job~~bru dpt melawat...keep it up..pai2...mcm2 dh kita lalui brsama..suka duka...