20110422

Payahnye nak buat...

Assalamualaikum w.b.t

Bagaimana kesihatan anda hari ni??
Jasmani dah makan??
Rohani pula bagaimana???
Senang citer, dua-dua dah diberi makan??
Rohani dan jasmani..

Di sini nak share satu article yg saya terbace di blog Hilal Asyraf,
sila lah bace link ni

Saya rase saya patut share perkara ni..

Memang agak susah dan amat payah untuk kite lakukan perkara ni tp kalau kite x cube mmg x kn dpt la kan? Betol x??

X nak la 2lis pnjg2, harapnya kite semua bace dgn mata iman dan ambil ia sebagai motivasi untuk kite terus kekal dalam ukhuwwah yg terbina kerana Allah ini..

2 comments:

Anonymous said...

Al-Syahid Hasan al-Banna berkata:"Persaudaraan yang saya maksudkan ialah hati-hati dan roh-roh dihubungkan dengan ikatan akidah. Akidah ialah hubungan yang paling ampuh dan berharga. Persaudaraan ialah saudara iman dan perpecahan ialah saudara kufur.Kekuatan yang pertama ialah kekuatan perpaduan.Perpaduan tidak akan wujud tanpa kasih sayang.Rasa kasih sayang yang paling rendah ialah berlapang dada(bersikap terbuka) dan paling tinggi ialah mengutamakan orang lain"


saudara yg jujur akn merasakan saudara-saudaranya lbih utama daripada dirinya sndiri..kerana segala hidupnya bersama mereka. sedangkan mereka,jika tidak bersamanya akan bersama org lain.serigala akan hanya menerkam kambing yg bersendirian.

sahabat2..ingatlah...marilah kita brmuhasabah diri kita yg sering lalai ini...
"org Mukmin dengan org Mukmin yang lain umpama bangunan yang saling kuat memperkuat antara satu sama lain"

dyana shaifulhaq said...

Salam, syukran atas perkongsian yang baik untuk merenung kembali diri.

Semoga ukhuwah yang terjalin atas lembaran takdir ini membawa pengakhiran yang baik jua, sahabat-sahabat ingatlah, takkan sunyi jalan untuk ke syurga melainkan dibayar dengan sebegitu hebat ujian yang melanda. Allah Ta'ala tak kan pernah zalim kepada hamba-hambaNya, bahkan manusialah yang paling banyak sekali bantahannya.

Diberi ujian merungut, diberi nikmat lupa utk bersyukur,
kita kah itu?
kembali bermuhasabah diri.

sahabat-sahabat kita adalah cerminan diri kita, jika dia silap tarik dan peganglah dia, jika dia lurus dengan jalan Allah, ikutilah dia.
Semoga kita tergolong dalam golongan yang sentiasa sabar dengan sabar yang baik dalam bersabar. InsyaAllah.

[was talking to myself, anyway. Thnx ats link ye, cik writer :)]