20110408

Bulan Ibadah, di Balaikah kita?

Bismillah, Assalammualaikum 
[Alhamdulillah, atas permintaan banyak dan kesempatan yang ada, maka crew bulan April datang mengisi entry.heh, jangan jelez]
Jadi, bagi meraikan suasana di IPG, maka crew bulan April @ Jamadil Awal ini membuka tirai dengan menyambut baik bulan ni sebagai Bulan Ibadah.
[anjuran
 BADAM dengan kerjasama JPP IPG KDRI]
Fokus utama :
Seperti yang tertera dalam poster, i) IKHTILAT (Boleh rujuk, QS, An-Nur 24 : 30)
ii) SOLAT BERJEMAAH. (Boleh rujuk, QS, Al-Baqarah 2 : 43)

 

Jadi, warga PAI khususnya, marilah kita sama-sama mengimarahkan Balai Islam al-Muttaqin dengan keperluan fardhu dan tambahan amalan-amalan sunat diserikan lagi dengan pelbagai peringatan buat diri yang sering terlupa dan tak lupa, setiap hari Khamis, digalakkan untuk sama-sama berpuasa dan bersolat Dhuha. 

Jadi, warga IPG dan silentreaders amnya, 
ayuhlah sama-sama kutip peluang yang ada, raih segala yang boleh dicapai,
mana tahu penglibatan ni memberi anjakan paradigma yang baik buat kita
manfaatkan agenda bulan ni untuk menjadi titik tolak buat diri untuk memulakan kehidupan lebih baik.

[ Selamat bersengkang mata dengan KKBI PIM 3102 + EDU 3101, 
tak lupa selamat berjuang antara iman dan nafsu]
Oneminute : Buat mangsa-mangsa gempa bumi Jepun esp, Myanmar latest one, 
bersabarlah, kita pun as umat Islam, jangan lupa doakan mereka di sana, and muhasabah balik diri termasuklah penulis ni.

Salam Mujahadah,
April's crew.


3 comments:

Islamic Education 2 said...

crew bulan April said ;
oh, isu XPDC Tasik Kenyir kene hold lagi, nak update those moments memang take time nak buat entry,
insyaAllah, lepas hantar je segala assignments ni, crew bulan April datang lagi yer. But, if crew PAI 2, ada yang free da siap keje, boleh je cerite pasal tu. Takde hal pun. Hehe.

Adibah Ibrahim said...

baik cik author..
kami sabar menanti..Puan Hjh Wan Hasnah nak x gmbr2 kite 2 hah??
mesti die nak kn???
bg idea nak bg kt die cm ne..

dyana shaifulhaq said...

haha. sebelum tu, siapkan report sprti yang diminta sebelum pergi.
tindakan :
Semua AJK.


bagi mase PG nanti la, hari selasa, mebi.
nthen, jgn lupe siapkan Majlis yang Puan suruh tu.