20110316

Susulan Projek PG


Assalammualaikum, Bismillah.

Makluman, seperti yang diketahui oleh semua warga Pai 2 yang da dapat thru sms, bahawa projek Gua Bewah, Tasik Kenyir kita, insyaAllah diteruskan.


1st thing, berikut adalah butir-butir berkenaan projek ni :

Nama: Program Eksplorasi Tasik Kenyir Pendidik Cakna (ETKPC)

Tarikh: 1 - 2 April 2011

Hari: Jumaat - Sabtu

Pengangkutan: Boat. sila refer sini

Penginapan: Atas boat. HOUSEBOAT~

Tmpt lawatan: Gua Bewah & Gua Taat(pagi, day 1) -->Lasir Waterfall(pagi day 2)

Bayaran: RM 100

Makanan: Masak sendiri. 5kali makan untuk 2 hari

Peserta: 21 dan seorang lect pengiring.


** Puan, pergi Beijing, sbb tu tak dapat kontek, beliau balik ke Malaysia pada 19.3.2011.

Jadi, atas persetujuan bersama, maka projek ni diteruskan.


2nd thing, simple je ni, ni list of AJK, supaya clear dan senang korang nak buat kerja dengan AJK-AJK korang ek.

MT tak payah list la kan.

Ambil perhatian : Ketua sila bahagi-bahagikan tugas kepada anak-anak buah, bawak-bawak berbincang ye~J


Jawatankuasa kerja


1. Ahli Jawatankuasa Makanan

· Nur Fatin Wahida Binti Pisol (Ketua)

· Wan Nur Ashikin Binti Wan Roslan

· Nurul Husna Binti Abdul Mutalib


2. Ahli Jawatankuasa Peralatan

· Nur Atiqah Binti Abdul Wahab (Ketua)

· Siti Norasiah Binti Wahid

· Muhammad Hidayat bin Hafid



3. Ahli Jawatankuasa Kebajikan dan Keselamatan

· Mohammad Mutawalli Bin Ibrahim (Ketua)

· Adibah Binti Ibrahim

· Masniwati Binti Abdullah Sani


4. Ahli Jawatankuasa Pengangkutan dan Perhubungan

· Mohamad Farkhan Bin Ismail (Ketua)

· Noraini Binti Ahmad

· Nor Hazwani Binti Mohd Ab Ghafar


5. Ahli Jawatankuasa Aktiviti dan Buku Program

· Muhammad Luqman Bin Muhammad Yusof (Ketua)

· Farah Diana Binti Abu Bakar

· Nur Syafiqah Binti Jasni


6. Ahli Jawatankuasa Dokumentasi dan Pelaporan

· Mohammad Hanafi Bin Suparman (Ketua)

· Farah Waheeda Binti Johir

· Nur Diyana Binti Shaiful Bahri


7. Ahli Jawatankuasa Disiplin dan Tajaan

· Wan Nur Aisyah Binti Wan Omar (Ketua)

· Najwa Arifah Binti Mokhtar

· Nur Nazmin Syamimi Binti Ab. Halim Fauzi




Third thing, ni tugasan untuk AJK yang terlibat, supaya lebih terurus tugasan. Nak tambah atau nak lagi licin or terkurang kat skop tugasan ni, maka buatlah apa-apa yang patut ek~


1. AJK Makanan


· Listkan bahan2 makanan & menu.

· Listkan jadual tugasan masak.

P/s: Hantar pada S/U secepat mungkin ; utk completekan Proposal~]


2. AJK Dokumentasi & Pelaporan in collaboration with AJK Buku Program & Aktiviti


· Buat banner.~ utk Program ni.

· Buat buku program

· Bincang untuk pergi mana. Aktiviti apa.

P P/s: sila berurusan dengan AJK Pengangkutan & Perhubungan.


3. AJK Pengangkutan dan Perhubungan


· Konfirmkan dengan Puan pasal Bas. [utk 2 hari, pegi dan balik]

· Konfirmkan dgn dyorg ni kite nak gerak g mane.

· Cadangan, tapi tertakluk pada masa : Gua Bewah - Gua Taat (pagi day 1) --> Lasir Waterfall(mlm-bbq)

· Sediakan tentatif, minta softcopy pada S/U

· Before tu, sila konfirmkan betul-betul dgn Puan, dan orang sana


4. AJK Peralatan


· Dapur

· Tong Gas

· Pinggan Mangkuk

· Kuali

· Tong Air

P/s : Sama ada nak bawak atau orang sana dah sediakan. Sila berurusan dengan AJK Pengangkutan


5. AJK Keselamatan & Kebajikan


· Ubat-Ubatan atau apa-apa yang diperlukan.



Lastly, kita merancang dan Allah yang menentukan dan Dialah sebaik-baik perancang.Harapan aku, buatlah kerja dengan seikhlas mungkin, sebab kita semua tahu bahawa setiap yang dipertanggungjawabkan oleh kita akan ditanya di akhirat nanti. Semoga usaha kecil ini membawa kita kepada Allah. Memang besarlah harapan untuk ke sana, tapi if Allah ada perancangan lebih baik, maka redha je la untuk apa-apa yang Allah dah aturkan. Dengan rendah diri, aku harap projek ni berjaya if ni yang terbaik n kita sama-sama solat hajat dan taubat (istiqamah) supaya projek ni lebih licin, lebih berkat, insyaAllah.~



klik pada gambar untuk tumbesaran sihat


PG [tasik kenyir, 1 & 2 April 2011] insyaAllah.

Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan ini dengan lancar.


26 comments:

dyana shaifulhaq said...

ajk tajaan
mcm biase kene cr sponsor lebih la ek~

thnx~

dyana shaifulhaq said...

jgn lupe berjimat cermat utk projek ni.

bendahari said...

syukran atas usaha dn kerja keras saudari.
sbg org dlm mjlis MT ni jgk..rs mcm tk mmbntu langsung..maaf yer...
apa sj akn disokong..Tq

insyaAllah segala usaha baik kita akn dirahmati Allah...amin..

dyana shaifulhaq said...

to bendahari
ehhe. eh, tolong je, tolong byk kot
ni mmg keje cik writer.

dyana shaifulhaq said...

sorryla mmg byk komen. asyk lupe je

ajk peralatan
cube tnyekan dyorg provided tak life jaket?

masniwati said...

xpa...dah confident dalam air~~

(padahal cnfident sbb ada life jacket)

dyana shaifulhaq said...

tu la.~ mmg kene apply la kan

Adibah Ibrahim said...

life jacket penting sebb kite menginap dalam boat...pape pun ayuh same2 kite berusaha utk projek ni..

Saya said...

err....tido pun pakai life jacket ke???
ngee~

asiah said...

bereh lalu cik writer~...

boleh x kite buat aktiviti water confident kat sini~..mmg terbaik la~..hahahha~..dapat la aplikasikan apa yang dah blajar kat BIG aritu.~huhuhu..

BIg telah selamat kite tempuhi, PBS, assigmnt(sampai kapan xsiap2), gua bewah menanti~...all the best.... ma'at taufiq wannajah~...

ingat ALLAH dalam segala perkara, n lupakan segala perkara bile berdepan dengan ALLAH~...

pyka jj la said...

nmpk cm bez gler houseboat 2..huhu..i like it=)

dyana shaifulhaq said...

to dieba : yep, semangat tinggi tu. ape yg penting, kerjasama~ hehe.

to najwa : bley gak. hehe.

to asiah : nak gak, tp tgk bajet ler. if phk sane bg, kite on la. ape lg, msti terimbau2 saat big.

to pyka : insyaAllah best, dgn aktiviti yg korg rncg. hehe.

lastly, meeting on ahad mlm 28.3.2011, pas isyak ok?

masniwati said...

pasal meeting tu insyaAllah la...klu x da aral melintag..skrg rmai yg ada komitmn sndri..

InsyaAllah smua on je..

dyana shaifulhaq said...

thnx cik bendahari.
make sure sume byr nnt~
hehe.

masniwati said...

ok..kna cnfrmkn byrn bape la ngn smua org
agr sedia mntl fizikl nya

dyana shaifulhaq said...

puase la mase pbs nnt~
makan RMT ngn students. hehe

Adibah Ibrahim said...

ustazah diyana, kt skolah ustazah ade RMT ke???

dyana shaifulhaq said...

ade~ tinggal tak amek je kat situ je smlm-smlm
heheh.
skola ustazah?

Adibah Ibrahim said...

skolah saye pun ade gak tp saye x tgk pun dak2 2 amek RMT 2, saye baru je tnye usatzah kt cni...egtkan dah xde..

dyana shaifulhaq said...

makan kat situ murah~
sedih gak abes pbs.:(

محمد حذوان بن حميدان said...

mga segalanya dprmudahkn~

dyana shaifulhaq said...

to ust hazwan:
insyaAllah~ terima kasih utk tu.
doakan kami baik2 dan selamat pergi dan balik.

Adibah Ibrahim said...

Alhamdulillah, kite sume berjaye menempuh perjalanan ygn begitu menarik dan best..kenangan manis dan bermakna untuk Sem ni...syukran kpd sahabt2 yg sgt2 baik...

dyana shaifulhaq said...

thnx korang.
nice trip, alhamdulillah.
sampai sekarang kot terbayang viem tasik kenyir tu.
sungguh, terbaikla~
alhamdulillah.

asiah said...

dona2..xpe2 faham2 silap eja VIEW tu~...^_^

dyana shaifulhaq said...

pelat sikit.
aishhh..asiah~

ok, terbaek kot VIEW kat situ.alhamdulillah
silent readers, jgn lepaskan peluang pergi tasik kenyir,
mengajar anda erti kesyukuran utk melihat ketenangan yang tk terhingga memandang panorama semulajadi ciptaan Illahi.
Allahu Akbar~