20110305

"Mari Kita Bina Insan Guru"

Assalamualaikum sahabat2...

Xde keje, pade hal assignment belambak-lambak, rase cm nak joget lambak dah ni buat assignment....disebabkan aku dah ngantuk aku akan merapu je pg ni, pukul 2.11 am..
Disebabkan bln 3 ni tugas group aku untuk update blog ni, jd jari jemari aku rase nak menaip je, walaupun assignment x siap lg, tunggu tarikh hanta nanti baru siap...

Aku nak citer pasal BIG la, ni citer sebelum pergi BIG, nan lps BIG aku smbung episode untuk semase dan ba'da BIG plak ye...

Setelah ditubuhkan Organisasi untuk BIG siri 3 ni, maka bermula la misi setiap Ajk yg dipertanggungjawabkan menjalankan tugas masing-masing. BIG ktorg stat 8 Mac-11 Mac 2011.
Aku sgt bertuah dan bersyukur sgt2 krn Ajk2 yg dilantik menjalankan tugas dgn penuh dedikasi. ni sebelum pergi, harapnye akn sentiase penuh dgn dedikasi sehingga akhir hayat, jgn hanya time BIG je...

Ajk2 untuk BIG :

1. Ajk Pengangkutan dan Perkhemahan
  • Hakimi, Masni, Nadia
2. Ajk Pertolongan Cemas
  • Khadijah, Hanafi, Mardiah
3. Ajk Kerohanian
  • Zul, Farah, Wan Din
4. Ajk Keselamatan Dan Kebajikan
  • Wajihah, Mutawalli, Firdaus
5. Ajk Makanan
  • Naimah, Husna, Masmeera
6. Ajk Disiplin
  • Saadah, Atiqah, Arif
7. Ajk Kebersihan
  • Syafiin, Aisyah, Syafa

Yuran : Rm 30

jgn sedih ye sahabat2 sbb kite x diberi taklimat mengenai BIG ni, siri 1 & 2 diberi taklimat awal. Walau ape pun, aku harap kite semua dpt berikan kerjasama yg terbaik...dan buktikan ustaz & ustazah boleh dan tidak jumud..time ni la kite dpt tgk tahap kerjasame sesame kite..walaupun kite 3 Kelas Pai tp adakah kite bersatu???
Cube kite renung2 dan fikir kembali, bagaimana Islam nak maju dan menang jika kite x bersatu???

Harapan aku :
  1. Korg dpt buat yg terbaik dan buktikan yg kite boleh dan fleksibel
  2. Tolong dengar arahan dan belajar utk patuh pd arahan ketua.
  3. Tolong beri kerjasama yg padu utk kite menghasilkan sesuatu yg terbaik.
  4. dan ape2 lg yg korg rase perlu...hehe..
Lastly, marilah kite kutip segala pengalamn yg ade b4, semase dan ba'da BIG nanti, jgn biarkan 1 pun yg tercicir krn pengalaman juga merupakan guru kite. pengalaman mengajar kite erti kehidupan..yg baik kita jdkan tauladan dan pedoman, yg buruk kite buang jauh2 atau letak kt sempadan thai ke mane2 la...

"Selamat menjalani BIG dgn jayenye"

4 comments:

masniwati said...

selamat ber BIG kepada sahabt2 smua....harap ukhwah kita makin kuat..sbb masa ni jugalh kita akn diuji dgn plbagai ujian..dr segi kesabaran kita,kerjasama kita,sikap kita,hubungan kita dgn ALLAH dan sesama manusia, dn lain-lain lg lah..(peringatan yg utama dn pntg adalh utk dri ku sndiri)
harapan sy jg sm dengan penulis entry ni..(adibah) iatu walaupun kita pegang title ustz ustazah,tp kita jg mampu buat mcm org lain jg..malah lbh baik lagi..baik dlm segala aspek..insyaAllah..

dyana shaifulhaq said...

ntahla. aku tkde rase ape sgt kot utk big ni.
mebi sbb esaimen berlambak-lambak, mcm penulis ni kate nak berjoget lambak,,, (blh la aku join)
tp, ape yg pasti, ujian sbl big ni pun da byk, klu up lagi pun, aku redho je.
aku pun harap ukhuwah kite kembali bersatu,
ukhuwah tu ade, tp hilang sikit. (ni pndgn aku)
pastu, tahu tk, esaimen titas aku ngn wan ade prob~
hilang di saat akhir.
jadi, aku tga membina semgt utk taip balik semua tu.
huhu.
kan da pnjg. nasebla aku tk kene update~

ok. so sempena big, cuti, pbs sbl tu anta esaimen, as a conclusion, buatla semua ni dgn ikhlas, tkde ikhlas, tk ade pe la keje kite ni Allah nak kire.
mintak maaf jugakla kat sape2...aku pun biase je, if ade salah, tegur la. sampai bile nak tgk aku buat salah en..~ ok (emo)-ngntuk. TITAS~
(17 : 36) ; renung-renungkan dan selamat beramal.

SheqienRoslan said...

oh dona ak pun nk join joget lambak tu haha...

alhamdulillah bile bz cm ner pun,pnt cm ner pun.. Aku bersyukur cozz Allah msih beri nikmat sihat dan kuat dan sabar sepanjang kelelahan ni..n aku pun smpai x smpat nk join joget lambak tu hehehe...

nyway...t8 care sume...
bersatu kita teguh bercerai kita roboh...ukhuwwah fillah abadan abada!

Miss Sunshine said...

AsSalam

BIG Siri 3.. yang khidmat komuniti tu ye? ke yang buat program motivasi tu? Ape2 pun buat yang terbaik ye.. Perjalanan di IPG tu masih panjang. kutiplah sebanyak mana ilmu dan manfaat di IPG utk menjadi bekalan sebagai ustaz dan ustazah kelak.

All the best to all of you..
Terus memperkasakan PAI di IPG KDRI