20110215

~Salam Maulidur Rasul~

Dengan namamu YaAllah yang maha pemurah lagi maha mengasihani...



Alhamdulillah, akhirnya dapat juga "ana" membuka belog kelas kita nie..hehe maaflah sebab sebelum ni memang kekangan masa dan masalah wireless kite...antum sume paham kan...huhu

okey lah...hari ini seperti yang diketahui, diingati, dijanjikan olehnya ialah Tarikh mauliduRasul Muhammad saw...jadi sama2lah kita meringankan mulut, mengikhlaskan hati kita semua untuk sama2 berselawat keatas junjungan nabi kita yang mulia Muhammad SAW...

peringatan ana untuk diri sendiri dan sahabat2 sekalian agar kita sentiasa menghidupkan amalan selawat ni bukan hanya pada waktu ini tapi biarlah ia menjadi amalan seharian kita..dengan selawat kita akan berasa lebih dekat dengan junjungan kita nabi Muhammad saw bukan??

dengan itu perbanyakanlah selawat..tiada ruginya...dapat menambahkan pahala kita..mendidik hati supaya lebih ikhlas dan dapat mendidik jiwa kita..jugaaa dapat menghidupkan hati kita yang kering dengan zikir dan selawat....

semoga kita sama2 dapat menggapai redha dan rahmat Allah swt, juga apabila diakhirat kelak nabi mengenali kita sebagai umatnya yang sering mengingatinya dengan sentiasa berselawat keatasnya juga mengamalkan sunnahnya...

marilah kita doakan agar kita semua nanti ditempatkan di syurga Allah swt dan dapat bersama2 nabi kita Muhammad saw setiap masa, juga bersama para sahabat dan orang2 yang soleh dan solehah insyaAllah..

maka dari sekarang lah bermula langkah kita untuk mencari redha Allah swt bagi yang baru untuk mencarinya...dan bagi mereka yang telah lama mulakanya teruskan ..istiqamahlah kerana niat untuk mencari keredhaanNya  bukanlah senang untuk diperoleh..jagalah ia...jangan biarkan ia kembali tipis dan hilang begitu sahaja...


sekian wassalam

                                      
SheqienRoslan

4 comments:

masniwati said...

salam maulidur rasul~~~
selamat menyambut maulidur rasul.
rasul adalah pemimpin umat islam yang tiada tolok bandingnya.
marilah kita berpegang kepada sunnah& ajarannya
P/s selalulh kita ingat pada rasulullah jgn hnya pd bulan maulidur rasul ini sj...istiqamah lah kite...peringatn utk diri ini yg utama..SALAM MAULIDUR RASUL ..

Anonymous said...

kalau boleh kite x pyh gune idola, try gune perkataan lain, contoh ikutan or role medel or yg same waktu dgnnye,...bgus kata2 tu, i like it....Salam Maulidurrasul..
{adibah}

Anonymous said...

tiada harapan selain ALLAH,
tiada ikutan selain NABI,
tiada kata seindah AL-QURAN,
tiada jalan selurus SUNNAH,
tiada perjuangan selain ISLAM.

dyana shaifulhaq said...

sungguh. rindu. pada Rasulullah s.a.w.

'try amal diz, if stp kali kita nak buat perkara tak baik [contoh, minum berdiri or berjalan] tak kire mase kita sorang-sorang or dgn kawan-kawan, cube kite bayang if Rasulullah ada kat sebelah kita skrg, ada tk kita nak buat perkara-perkara yang tk baik tu?
~renungan utk diri ni dan anda juga, InsyaAllah.

Semarakkan jiwa islami, agar perjuangan Nabi diterusi.~Salam penuh kerinduan kepada Baginda s.a.w, Rahmatan lil 'alamin.~