20100929

A trip to Penjara Marang (Tajuk karangan budak tahun 4)

Salam to all readers~ =D Sahabat2 semua, pertama mengepost something di belog kelas T______T so lil bit teruja, post ni Masni yang nak post kan tapi TERpaksa post kan bagi pihak Masni, haha, jangan marah~ =D btw, baru2 ni kami berpeluang untuk melawat penjara Marang bagi memenuhi sukatan KKBI kami~ Alhamdulillah, pengalaman yang dapat kami kutip sangat berharga.




Tak mahu cakap banyak dah, layan gambar je lah T____T Masni tengah layan my belog, boleh ziarah dekat sini yea. TEKAN SINI. Eh eh, terpromote belog pulak~




Pintu muka depan penjara, hoooray, sorak2




masuk ke tempat kraftangan banduan yang buat




Pakcik Polis








Sesi ceramah, tumpang letak ye, PAI 1 & PAI 3




Atas bumbung pun nak kene letak dawai mawai tu erk?




Seronok bukan jalan-jalan dekat penjara Marang, dapat cakap talking with the prisoner. Pengalaman berharga =D Err, Masni, tak nak sambung apa-apa ke? T_____T




p/s: Betul lah rasa macam budak darjah empat yang type karangan bahasa melayu.




Owh, keep viewing my belog ya~ =D

5 comments:

Anonymous said...

lawatan ke penjara ni mmg btol2 bermakna tp kalu dpt tgk keadaan kt dlm bertmbh2 bermakne lg..

Islamic Education 2 said...

betul2~....nnt kite rancang buat pengambaraan filem kat sna~..lebih hayati~...^_^

Anonymous said...

penjara~~pengalamn yg menarik..hrp mreka smua dh insaf~~

Anonymous said...

ya sgt tepat, =)

yg enenaimes sila tulis name dekat bawah lah ye, senang nak recognise nanti


~dr.cinta~ =D

dyana shaifulhaq said...

Em betul.sile2 la sign up for gmail. dun worry, its free.

best gak g penjara.
best dpt ckp dgn the prisoner, pastu lg best dpt tajuk DRUGS ; topic 7(mase oral individual English ari tu), then mmg terbyg2 lah muke banduan-banduan. ok, credit to them ye. fluent sgtlah aku ckp. haha. hak-hak.
maen-maen....
aku xcite pun psl dyorg. merepek byk ade la.

err. mebi korang blh share juga our conversation to them. or pengalaman korang...mase-mase tgh ingat lagi ni. hee.

ape yg aku betul2 dpt utk KKBI ke Penjara Marang ni ialah, seriousnya, kita seharusnya bersyukur sbb Allah masih mentakdirkan kita bebas, masih rasa nikmat ini, mudah-mudahan smpai ke akhir hayat kita. Ameen.
n semoga kita xlupa doakan dyorg, smoga kita sama-sama insaf ye.