20140117

Jadual Akademik (Kuliah) Semester 7 (2014/ Jan-Mei)

Jadual Akademik (Kuliah) Semester 7 (2014/ Jan-Mei)

Jadual Akademik (Kuliah) Semester 7 (2014/ Jan-Mei)

Semester ni menempuh tugasan dan tanggungjawab yang memberat (Kajian Tindakan is on the way) di samping tiga-bulan praktikum di sekolah yang berbeza (sekitar Manir-Kuala Terengganu), will begin on 26th January till 18th April 2014, dan semoga lebih baik, dipermudahkan dan diberkati. Kembali menjalani kehidupan 'bekerjaya' dan meneliti, mengemas kini, mencipta idea yang kreatif untuk PDP yang berkualiti, aceceh. InsyaAllah, insyaAllah.  

Contoh jurnal praktikum (semasa) yang lepas.
Hoho, semoga kehidupan praktikum kali ni lebih harmoni dan kurang kesengsaraan, praktikum please be nice to us, tahun ni final year da...hehe, tak larat nak huru-hara dah. Tapi praktikum memang hakikatnya macam tu, memang serabut punya fasa, tapi kali ni tiga fasa, haha. Solat hajat banyak-banyak, semoga time-management tu chantek je selalu :) Moga masa yang dikurniakan, diberkati, moga direzekikan untuk mengurus masa dengan perkara yang penting dan berfaedah. 
(Qouted from Pensyarah PIM3113, heh)
" Saya tak tahulah macam mana kamu nak praktikum tiga bulan ni, dua bulan tu pun saya tengok dah hura-hara, "
Pandangan ustaz melata ke arah 22 orang studentnya. Dush, terasa kot masa tu.

- Pengalaman akan mematangkan dan mendewasakan kita secara tak langsung, moga kita menjadi murabbi sejati, atleast berusaha ke arahnya. Doa dalam hati, hari-hari, semoga praktikum kali ini lebih baik, lebih baik dan sukses untuk Islam hakikatnya, Ameen. No comments: