20110224

Senarai Barang BIG

Bismillahirrahmanirrahim.. In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful

Assalamualaikum sahabat semua=) Alhamdulillah3 ketika di jam ini minit ini dan saat ini kita masih lagi diberi kesempatan untuk melihat ciptaanNya yang amat indah..*subhanllah..semoga hari ini lebih baik dari semalam..insyaAllah.

Ok untuk post kali ini nak kongsi sikit tentang satu benda baru iaitu BIG..er BIG tu ape yer?BESAR ke?keh3.Betul la 2 tp BIG untuk student IPg maksudnya Bina Insan Guru..*Compulsory activities to all PISMP students from sem1- sem4..*

Khas buat untuk semua muslimin & muslimat pai2 ~kelas lain pun blh rujuk yer..flexible ni~ ni antara senarai barang yang perlu kita bawak BIG nanti 8-11Mac 2011..Dah dekat weyy..huhu
Klu ada sebarang penambahan boleh gtau dari semasa ke semasa sebelum g BIG =)

1) Tshirt (minimum3 helai - ikut hampa la nk bwk 1 loker pun)
2) Seluar track (kuantiti: sama ngn tshirt)
3) Tudung (kecik + besar) muslimat shj
4) Legging (nak prevent drpd 1 species ni...)
5) Stoking (bajet 4pasang)
6) Kasut (getah~aktiviti air, sport~jungle trekking, slipper)
7) Telekung (muslimat shj)
8) HandSock (muslimat shj)
9) Anak tudung (muslimat shj)
10) Brooch (without batu2~nk p berkhemah je pun..keh3)
11) Towel (bwk la yg kecik klu nk jimat ruang lam beg)
12) Minyak angin + minyak yg boleh halang drpd 1 species ni...)
13) Pisau (X sure wajib ke x..tnya blk kt unit dh g BIG ok)
14) Lampu suluh (bwk tau)
15) Air (spa2 nk sponsor 100plus pun blh)
16) Glove (amek action song punye)
17) Sejadah kecik
18) Kain batik
19) Sweater (sejuk weyy mlm2)
20) Buku nota+pen (jgn malas salin nota yer..=)
21) Plastik (bwk bnyk2 tau)
22) Peralatan mandi
23) Peralatan peribadi

Wahhh banyak nya...~nanti kita kuar beli barang2 ni sama2 yer....=)

Wahaha semangatnya nak p jungle trekking~


                                                            Selamat datang ke BIG dek!



note: terima kasih kpd "miss....." yang telah melukis gambar2 cumelll di atas..semoga kita diberi kekuatan olehNya untuk menghadapi cabaran masa kt BIG nanti dan menguatkan lagi ukhwah sesama kita..b4 that jgn lupa siapkan 2esaimen: bi + titas=)

SELAMAT BERJUANG SAHABAT SEMUA..!!

9 comments:

masni said...

ye..esok kite gi sma2~~
gambar tu~~hik3

~Dr.CiNta~ said...

woha! lukis pakai paint kewww? =DD haha, ni kita nak tunjuk kita punya abang serban kitewww ni~



*erk

wany said...

Ok masni=)
err? x abeh2 ngn abe serban..;D

Anonymous said...

kami dak pengajian agama maktab perlis bru balik dr BIG....alhamdulillah...sgt seronok...mencabar...k..selamat berBIG kpd sume...+)

dyana shaifulhaq said...

selamat membeli belah kat KT dgn jayanya la.
hehe.~

Nur Al-Hafila said...

Assalamualaikum..

Saye pun bdk matb nih jugak..ngeh3
bru jep balik BIG kt sekayu tuh.. Good Luck yep...pasal legging tuh..xyah la bawak...setiap orang akan kene punyer..kalau nak bawak..bawak banyak2x..sbb dkt khemah pun ade gak spesis tu..hehe

dyana shaifulhaq said...

alamak ai.
seram pulak.
adoi.~
thnx ek. msti dak sc or math ni.
hehe.

SheqienRoslan said...

hehe byknye duit kite kuar td kan??

aiyoo...tp x pe la..asal sng diwaktu ber big nnt...

oh ye..tmbahan tuala 2 helai ye mandi dan untuk muka(sbg pelindung dr panas dan mengelap peluh wihihihi
"MUKA BERSERI,AKHLAK TERJAGA" insyaAllah hehehe (ngarut ape ntah)

ok tata..dr prof.ekin

wany said...

mmg bnyk pun ekin..hehe

doakan liku-liku b'BIG nanti dipermudahkan olehNya..amin=)

tm kasih kpd penasihat "khas" psl species.....;D
jasamu di kenang~