20101022

Kamu kawan, teman & sahabat saya!

Selamat malam semua~ =) Dr.Cinta wanna post something here.


kata mama, KAWAN tu ibarat lebah, habis madusepah dibuang,
kata abah, KAWAN tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit,
kata atok, KAWAN tu seperti air terus mengalir,
kata nenek, KAWAN tu bak bulan dipuja dan disanjung tapi nun jauh di sana,
kate sedare, kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!!
kata abang, KAWAN tu seperti lembu mengikut saje ape dikata,
kata kakak, KAWAN tu tak ubah macam durian bau je busuk tapi sedap dimakan,
kata adik, KAWAN tu macam biskut sekejap ade sekejap takde,
kata saya, kawan tu tak kisahlah camner...
walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK BULAN, SEPERTI LEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!!
dia tetap kawan...


Thanks kepada semua sahabat 2 yang terus menyokong diri ini. Jujur tanpa kalian diri akan semakin jatuh dan jatuh. Anda tahu, I love you more than I can say! =')





p/s: Kekasih boleh dicari ganti tapi kawan, never be replaced!

5 comments:

Anonymous said...

Ayt yg salu kite dgr : she's/he's my ex-gf/ex-bf. perkataan yg salu wat kite hepi: I love u, I miss U
Benda yg salu tipu kite: Cinta Monyet
yg salu wt kite tension : Result teruk
yg salu wt kite jd x tentu arah: Clash
yg susah kite jumpe: True Love
TP ada 1 bende yg salu kite dgr: KAWAN
Tp jarang kite jumpe: KAWAN SEJATI
dan 1 ayat yg kite x kan penah dgr: "Die 2 ex-KAWAN aku" coz once a friend, FOREVER a friend....

Ayuh sama2 kite Renungi kata2 di atas.

Islamic Education 2 said...

jadilah sahabat yang hadirnya dinanti dan perginya dirindui kerana mencari sahabat setia dan jujur ibarat mencari sebutir permata dsebalik timbunan kaca...

dyana shaifulhaq said...

Ok. syg fawae jugak
~hehe.

Few Quotes ats tu pun bagus gak.
same-same kite renung, sejauh mana kesejatian kita ni sbg sahabat.
(ok, broken malay)
:)

asiah said...

ingatlah begitu payah untuk menjadi sahabat tetapi begitu indah hidup bersahabat..^_^..

bersamalah kita mempersiapkan diri menjadi sahabat yang baik buat sahabat.. gembira sedih dikongsi bersama..

Islamic Education 2 said...

Semoga kita semua mampu utk jadi sahabat yg betul-betul SAHABAT,

bila mana kita lalai, SAHABATlah yg mengingatkannya,
bila mana kita silap, SAHABATlah yang menegurnya...

InsyaAllah :)