20100904

Special Dedication

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih dan Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum wbt
Special entry to najwa, fawa n mimi







2/9/1991…lahirlah seorang srikandi ummah, Najwa Arifah Bt Mokhtar (mcm blog die je)hehehe.

           Beliau merupakan setiausaha kelas bagi semester ini…. Setiausaha bagi program ke penjara marang. Setiausaha kelas yang dedikasi, cemerlang, terbilang antara setiausaha2 di dunia~..^_^… Merupakan anak bongsu dalam keluarganya…(xpasti ade berapa adek-beradik, nnt kite ta’aruf dari hati ke hati nnt yerk~..hehehe) . Beliau merupakan anak jati selangor, n tinggal kan bandar salak tinggi, sepang… sebelum ini sekolah kat sekolah agama menengah bandar baru salak tinggi.. memegang jawatan sebagai penolong ketua umum@pku sekolah…hebat bukan…seorang ahli forum sekolah… petah berkata-kata, boleh jadi pengacara….

3/9/1991… Nampaknya, setiap hari ade aje yang lahir hehehehe~…2/9 najwa je~..tapi 3/9 ade dua orang lahir pada tarikh yang same~..kembar ke? Xlah..kembar tarikh lahir je…lain mak, lain ayah..hehehe… oklah kite introduce spe org yang dianggap kembar tu~…
xtau spe yang lahir dulu~..mimi atau fawa..mane akak mane adik nie~..confius2…hehehe2~…


~Farah Waheeda Bt Johir @ fawa @ dr. cinta
~Nur Nazmin syamimi Bt Abdul Halim Fauzi @ mimi


           Fawa- seorang lemah lembut..hehheehe…rajin..hihihihi…bijak..120% sokong…. Sayang kat anak2 die ( anak tekak n anak tudung kot…)…org KL, kajang, puchong, selangor (semua die punye)…kreatif giler kot….ade  atok ngan nenek kat terengganu…2 orang adik-beradik..anak sulong dlm keluarga…peramah…pandai bertaranum (sedap kot suara die..hehe)..blog die~..dirikudrcinta.blogspot.com. boleh berkenalan nnt..^_^..proceed to other person…

           Mimi- satu2nye org kelate kek kelas kami..sokmo kelik umoh je..hehehhehe..ade abe kek maktab… baik….hihiho… kemas… ade ramai adik-beradik…anak ke-4 dari ramai adek-beradik…hehehe(cm lupe plak~betul ke?)…anak perempuan yang sulung dalam keluarga…ade adek kembar….dulu sekolah kat maahad  muhammadiah perempuan Kelantan..1 sekolah ngan syikin tp xpernah jumpe…skrg pun roommate ngn syikin gak..ho2~..kemana-mana pi berdue je…

           Ucapan : Selamat hari lahir kepada Najwa, Fawa, Mimi (walaupun da lepas)… semoga panjang umur n diperluaskan rezeki… tingkatkan ibadah yerk sbb umur da semakin dekat dengan_NYA..jage diri…jage kesihatan..jage suara (4 nasyid after raye)….jgn lupe kasi duit raya kat kitorg…^_^…selamat hari raya.., semoga ukhuwah kita semakin erat kerana_NYA… Bertemu dan berpisah kerana_NYA….Ukhuwah fillah Abadan abada..^_^


Hidup ini ibarat pelayaran... Pelayaran penuh dugaan, adakalanya dipukul ombak, dilambung badai, dihambat angin, dipanggang mentari... Semuanya perluh diredah.. dan di hujungnya ada pelabuhan persinggahan yang abadi...


Beramallah,wahai manusia
Kerana hidup hanya singkat belaka....
Kelak diri akan di tanya,dimana amalan kita...
Apa yang kita bawa bersama
Di akhirat sana....
Apabila berhadapan denganNya......
Carilah redha dan rahmatNya
Kerana syurga hanya untuk mereka yang mendapat rahmatNya
Bukannya amalan semata-mata....

Renungkan sejenak dimana kita letak Allah dalam hati kita,setinggi itulah Allah meletakkan Kita
Menangislah..Hanya untukNya,Bernafas jua untukNya,Cinta sejati Hanya milik Yang Maha Esa
..Ya....Allah...







9 comments:

dyana shaifulhaq said...

^__^
Salam.
Harap maaf la xwish.
So, hepi belated to fawae n mimi.
harap2 korang bace la.
aku da la xde fone-plus fb xde gak-sile la add ym aku. *(permintaan)

Semoge persahabatan kite kekal keranaNya,
harap tabah menghadapi ujian2 Allah.
harap iman kita senantiasa meningkat lantaran dekatnya kita dgn Allah.

Dan tidaklah ada tanggungjawab sedikitpun atas orang-orang yang bertakwa mengenai dosa orang-orang(kafir yang mengejek-ejek) itu, akan tetapi (kewajipan orang-orang Islam) ialah mengingat (larangan Allah itu) supaya mereka bertakwa. (6:69)

*Just remainder for me n u guyz.

Anonymous said...

serius aku lupa besday fawa ngan mimi, tahu2 je la excited duk kt umah...hehe..pape pun selamat ulangtahun keputeriaan aku ucapkan kat korg berdua..sori lmbt wish..
{Adibah}

dyana shaifulhaq said...

dieba. ish2. teruk aaaaa...
(xdptdiampunkan)
heh.

asiah said...

bese la dibah~..ble xde facebokk nie..semua xtau..xpe2 nseb baik ade blog kelas ni cm membantu memulihkan ingatn..^_^..hihihi

Bisikan Bijaksana said...

wah3....
aku br berangan akan ada org wish kat cni...hihi...
dreams come true...

anyway...sebenarnya saper yg selalu update blog ni ek???

menyayangimu semua kerana ALLAH
terima kasih....

dyana shaifulhaq said...

same2 najwa

even bkn aku...
hehe

Anonymous said...

dyana x salu update blog ni tp die salu bg komen..
btol x cik dyana???
[Adibah]

khazinatul husna said...

Kak una dah ucap kan2? kak una baik..hek3 (wani yg ingatkan) hehe..

dyana shaifulhaq said...

haha. xacila ade org ingtkan.